Jedrenje Hrvatska

Jedrenje Hrvatska - Charter brodova na Jadranu

 

Oplovite Jadranska ostrva, doživite prelepe zalaske sunca uz čašu domaćeg vina, kupajte se u skrovitim uvalama i na najlepšim plažama Jadrana…

Odaberite brod po vašoj želji iz najveće ponude od preko 14000 plovila..

Ultima Nautica je prva i jedina prava charter agencija u Srbiji, osnovana 2008.god, sa velikim iskustvom u ovoj oblasti.

Jedrenje niije privilegija imućnih i predstavlja sve popularniji vid odmora. Sa ili bez skipera, cena najma broda je na nivou prosečnog hotelskog aranžmana. Ali zato, odmor na jedrilici, znači 24 sata dnevno na moru, plaža je uvek pored vas, a konfor na našim jedrilicama je vrhunski. Zaboravite na gužve na plaži, problem sa parkiranjem, buku... i sve ono što čini većinu turističkih aranžmana. Na brodu su sve sobe sa pogledom na more, a paluba je vaša plaža..

Nudimo vam mogućnost da provedete odmor na nekoj od vrhunskih jedrilica iz naše ČARTER FLOTE.

Charter je na bazi sedmodnevnog aranžmana, ako želite da produžite svoj “odmor na talasima” – za drugu  nedelju odobravamo popust.

Imate iznenadnih sedam dana odmora - proverite našu last minute ponudu.

Preporučujemo vam da nas pozovete ili pošaljete upit kako bi formirali najbolju ponudu za vas.

Najujžniji jedriličarski region u Hrvatskoj je Dubrovački akvatorijum. Polazna baza je ACI marina u Komolcu. Do nje se stiže automobilom, ili avionom do Tivta, a od skora postoji i avionska linija do Dubrovnika. Kad isplovite iz marine možete birati, da li ćete zapadno ka Elafitskim otocima, Pelješcu i Korčuli, ili nešto južnije ka Mljetu i Lastovu, gde god da krenete neće pogrešiti.
Da biste oplovili Hvar, Vis, Paklene otoke, Brač, Šoltu... najbolje je da jedrenje započnete iz marina u Splitu, Trogiru ili Kaštelima, a to su i najveće čarter baze u tom delu. Zahvaljujući odličnim auto putevima kroz Hrvatsku, do ovih baza se iz Beograda stiže za oko 7 sati.

Preporučujemo ACI marinu Jezera na otoku Murteru, koji je mostom spojen sa kopnom. Idealna polazna tačka za obilazak severno dalmatinskih otoka, a najinteresantniji među njima je nacionalni park Kornati koji čine 89 otoka, otočića i hridi.

Ovaj kratki prikaz završićemo sa Kvarnerom. Iako je geografski nama najdalje, definitivno je najbliža destinacija za sve one koji vole da na jedrenje idu automobilom. Rijeke je 550km udaljena od Beograda, a do čarter baza u Istri, Pule i Pomera treba preći još oko 100km što ih čini jako privlačnim za naše jedriličare. Kada isplovite iz istoimene uvale Pomer, pred vama će se ukazati Cres i Mali Lošinj, a u drugom planu su Krk, Rab, Pag ... odlična destinacija u letnjim mesecima. Blizina Velebita, utiče da je Bura u ovom delu nešto izraženija posebno oko Krka, Raba i Paga, ali vetrovi su tu da bi se jedrilo, potrebno je samo pratiti prognozu i planirate rutu tako da vas ništa ne može iznenaditi.

ULTIMA NAUTICA d.o.o., Beograd 11000, Palmotićeva 16a, Tel. (+381 11) 34 77 960, Fax (+381 11) 2894 934, e-mail: office@ultimanautica.rs