+381 63 326540 office@ultimanautica.rs

Škola jedrenja na moru i reci

Škola jedrenja – najkraći put da zaplovite samostalno.

Da bi odgovorili na različite zahteve polaznika naša škola jedrenja prilagođena je vašim potrebama. U zavisnosti od vašeg nivoa znanja, predložićemo vam odgovarajući način obuke kako bi se u najkraćem roku osposobili za samostalno upravljanje jedrilicom.

Plovidbenu dozvolu sa kojom možete ploviti na većini mora i iznajmiti jedrilicu, možete dobiti u Lučkoj kapetaniji Beograd, Karađorđeva 6, ili u nekoj od ispostava.

OBUKA NA MORU

NASA Sailing Academy – Portorož (SLO)

Intenzivni kurs u trajanju od 3 dana iz baze u Portorožu (SLO).
Jedrilica: X 35 One Design.
Instruktor: Igor Orlov (RYA Yachtmaster, Cert. No. 20017)
Broj polaznika je ograničen na 4 – 5, tako da je pristup obuci individualan i akcenat je na one veštine koje su neophodne polazniku da bi se u što kraćem roku osposobio za samostalno upravljanje.

Vrste kurseva:

4Me Sailing škola (CRO)

Obuka se održava na brodu Jeanneau Sun Odyssey 440 Habibi (2020g) koji je stacioniran u Marini Kaštela u Kašelu Gomilica kod Splita.

U okviru kursa ćete savladati pored teorijskih znanja potrebnih za ispit u Lučkoj kapetaniji, rad na kartama, navigacija dnevna i noćna, manevrisaje brodom u lukama i marinama, docking i undocking, sidrenje. VHF komunikacija. Rad sa konopcima, različiti načini vezivanja broda u marinama i lukama. Jedrenje – osnovne tehnike, osnovne tačke jedrenja i skraćivanje jedara. Motoristika, provera motora i agregata kao i ostalih sistema mina brodu. Rešavanje manjih problema na motoru i sistemima za vodu i el instalaciji. Sigurnosne procedure, check in I check out procedure.

Ispit se polaže pred komisijom Ministarstva pomorskog saobraćaja RH.

Licenca je Voditelj brodice B u okviru koje je i VHF SRC certifikat.

U cenu kursa 960e ulazi smeštaj 7 noći na jedrilici Jeanneay Sun Odyssey 440 Habibi (2020), praktična i teorijska obuka, ispitna prijava, gorivo, plin, struja, voda i troškovi veza u Marini Kaštela. Transit log (završno čišćenje broda, check in, check out, posteljina i peškiri). Security deposit.

U cenu kursa nije uključeno:

Put do Marine Kaštela i nazad, piće i hrana na brodu (okvirno 100e po osobi za 7 dana) i boravišna taksa ( oko 10e po osobi za 7 dana)

Slobodan termin:  7.10.2023. – 14.10.2023.

Uplatom 50% avansa (450e) rezervišete svoje mesto na kursu.

60e za prijavu ispita se uplaćuje tamo na licu mesta.

Broj mesta je ograničen. Detaljnije i prijave na sajtu:

https://www.4mesailing.com/skipper-course/

Praktična obuka – Lefkada (GR)

Poseban program za potrebe polaznika koji imaju određenog iskustva u plovidbi, bilo da su završili neke od kurseva ili su jedrili kao članovi posade, a želeli bi da samostalno zaplove. Najčešći problem kod svih je nedostatak iskustva kod uplovljavanja, sidrenja i postupaka kod promenljivih uslova (kraćenje jedara). Nećemo trošiti vaše vreme i novac na stvari koje znate ili vam nisu bitne.
Obuka u trajanju od 7 dana iz baze na Lefkadi (GR).
Broj polaznika je ograničen na 6 . Plovi se na jedrilici krstašu od 13m.

Vrste kurseva:

OBUKA NA RECI

Škola jedrenje na Savi

Ova škola jedrenja traje 10 časova. Naučićete osnovne stvari o jedrenju i tehnike koje su zajedničke i za jedrenje na moru. S obzirom da se je škola na Savi, ne morate putovati daleko da bi se upoznali sa osnovama jedrenja. Obuka se vrši na jedrilicama Mikrotoner, koje imaju sva svojstva krstaša. Broj polaznika po času je maksimum 2 i instruktor.

Vrste kurseva: