+381 63 326540 office@ultimanautica.rs

Iznajmljivanje jedrilice sa skiperom

Ako želite samo da uživate, a da neko drugi vodi računa o plovidbi i bezbednosti, iznajmljivanje jedrilice, katamarana ili jahte sa skiperom je najbolje rešenje za vas. 

Među ljubiteljima jedrenja ima dosta onih koji nemaju ambiciju da samostalno upravljaju plovilom, nego jednostavno hoće samo da uživaju, a da neko drugi vodi računa o plovidbi. Iznajmljivanje jedrilice sa skiperom može da bude i prelazna faza do samostalnog jedrenja.

Pored upravljanja plovilom, skiper će predložiti najbolju rutu, mesta, plaže i restorane. Skiperi su po pravilu nenametljivi, diskretni i svi se brzo naviknu na njihovo prisustvo.

Moguće je angažovati lokalnog skipera ili nekog od naših. Prednost lokalnih skipera je što bolje poznaju akvatorijum, meštane i lokalne običaje, ali može da postoji jezički problem. Pored dnevnice, skiperima je potrebno obezbediti hranu i piće, a za skipera iz Srbije i prevoz do polazne baze.

Skiperi ne učestvuju u troškovima za brod, pa ni u ostavljanju depozita koji je zalog da će se brod vratiti u ispravnom stanju. Depozit ostavlja onaj ko je iznajmio brod za slučaj da neko od putnika svojom nepažnjom ošteti brod, izgubi nešto od opreme… probuši pomoćni čamac… a to se mora nadoknaditi.

Iznajmljivanje jedrilice sa skiperom počinje od odabira plovila . Tom prilikom treba voditi računa o broju kabina. Najbolje je da planirate posebnu kabinu za skipera, veći brodovi imaju izdvojene skiperske kabine u pramcu. Neki skiperi prihvataju da spavaju u salonu, što vama smanjuje troškove, ali i komfor je manji.

Optimalan broj ljudi na jedrilici je od 6 do 8, plus skiper (naravno može biti i manje, ali i više). Međutim ukoliko u vašem okruženju rodbine i prijatelja, ne možete da okupite posadu, rešenje je da iznajmite kabinu, i za tu svrhu smo izdvojili nekoliko jedrilica.

Ako ste malo ambiciozniji možete da iskoristite prisustvo skipera da naučite osnovne operacije i počnete da stičete neophodno iskustvo za samostalno upravljanje jedrilicom.

U ponudi je i angažovanje hostese, čija je briga spremanje i posluživanje hrane i pića na brodu, ali to je mogućnost koju koriste uglavnom oni koji iznajmljuju velike katamarane ili motorne jahte.

U našoj ponudi je i iznajmljivanje motornih jahti sa kompletnom posadom, koju čine kapetan, kuvar i mornari.