BESTSELER – Beneteau Oceanis 46.1

Beneteau Oceanis 46.1

Godinu dana posle predstavljanja modela Oceanis 51.1, Beneteau još uvek stvara malu revoluciju u ovoj svojoj “liniji” kojoj ima već 30 godina. Novi model Oceanis 46.1 je odličan korak napred u odnosu na njihov bestseler Oceanis 45, koji je između ostalog bio nagrađen i nagradom “European Yacht of the Year” 2012. godine u kategoriji Family Cruiser-a.

I ovaj model održava reputaciju Oceanis jedrilica, sa svim karakteristikama velike jahte bez žrtvovanja brzine i kvaliteta izrade. Verovatno nije slučajno da je Beneteau Oceanis 46.1 premijerno prikazan ovog avgusta u Australiji, koju možemo smatrati zemljom pravih jedrličara koji imaju visoke standarde. Ali naravno, ovaj model će se moći videti i na svim važnijim jesenjim evropskim sajmovima koji slede, uključujući i onaj septembarski u Kanu.

Već na prvi pogled se može primetiti da je kokpit prilično veliki u odnosu na rešenja drugih proizvođača za jedrilice sličnih dimenzija, a prostor dobro organizovan tako da recimo za stolom u kokpitu može komotno da sedi do 8 ljudi. Na klupe za sedenje se praktično nastavljaju dva ležaja za sunčanje (lako pokretnih da ih možete odneti i na pramac da tamo “dremnete”). Platforma za kupanje se podrazumeva, a na krmi se nalazi i mali zgodni roštilj.

Unutrašnjost sa puno prozora propušta dovoljno svetlosti. Ovde je prikazan enterijer od svetlog hrasta, ali možete se “dvoumiti” između nebrojeno opcija. Broj i raspored kabina takođe možete birati: od 3 kabine sa 2 kupatila, pa do čak 5 kabina sa 3 kupatila. Pa i kuhinjski deo može biti ili u obliku slova L ili duž trupa. Dakle, i kad izaberete brod, i dalje možete da ga prilagođavate svojim potrebama i navikama.

OSNOVNA CENA
| 225.300e (bez PDV-a) |

Preuzeto sa portala www.nauticki-magazin.com