X ULTIMA CUP LEFKADA 2020

Ultima Cup Jedrenje regata

Ultima Cup je regata kojom Ultima Nautica tradicionalno otvara sezonu jedrenja.

Lefkada 9.5. – 16.5.2020.

Ultima Cup nije klasična regata, zapravo se radi o opuštenom, zabavnom, hedonističkom… jedrenju u grupi.

Cilj Ultima Cup-a je da se učesnici dobro provedu, zavole jedrenje i upoznaju istomišljenike sa kojima će nastaviti druženje radi zajedničke plovidbe.

Za iskusne jedriličare to je prilika da se oprobaju u interesantnom takmičenju.

Takođe, oni koji su početnici i žele da steknu iskustvo, jedrenjem u grupi, uz asistenciju iskusnijih kolega, dobiće neophodnu dozu sigurnosti za samostalnu plovidbu.

I ovog puta kombinovaćemo slobodno jedrenje sa takmičarskim etapama. U zavisnosti od vremenskih uslova, raspoloženja posada odredićemo tri etape koje će se bodovati.

Ultima Cup 2020 priprema

Učesnicima su na raspolaganju komforne jedrilice sa 3 i 4 kabine. 

Cena po osobi: 390EUR 

Jedrilice sadrže kompletno opremljene kuhinje tako da su troškovi za hranu i piće individualni. Uobičajeno je da se formira brodska kasa, koja se koristi za nabavku namirnica i pića za brod. 

Prijavljivanje je pojedinačno ili u grupi. Za grupe koje imaju svog skipera, obezbedili smo jedrilice pod posebnim uslovima i cenama bez skipera.

Okupljanje posada je u subotu od 12h u marini na Lefkadi. Ukrcavanje na brodove od 15h do 17h.

Isplovljavanje na prvu etapu u nedelju u 10h.  

Kombinovaćemo slobodno jedrenje sa takmičarskim etapama. U zavisnosti od vremenskih uslova i raspoloženja posada odredićemo tri etape koje će se bodovati. Rute će biti određene neposredno pre početka.

Povratak u Lefkadu je u petak u popodnevnim časovima. Napuštanje brodova je do 9h u subotu.

U slučaju nepredviđenih vremenskih uslova, rutu ćemo prilagoditi trenutnoj situaciji.

Za sve dodatne informacije i rezervacije pošaljite upit ili pozovite 063 326540.

team-building-jedrenje

Planirana mesta:

Fiskardo – dragulj na kruni Kefalonije. Mesto je pravi otvoreni muzej sa živopisnim Venecijanskim  građevinama koje su srećom ostale neoštećenje posle zemljotresa koji je pogodio ostrvo 1953 godine. Za one koji su ga posetili, to je mesto u koje se uvek rado vraćaju, tako i mi nećemo propustiti priliku da obnovimo sećanja i posetimo odlične restorane i poslastičarnice.

Itaka – posetićemo istoimeni glavni grad . Sigurna luka od davnina, sada mirno turističko mesto pogodno za sidrenje jahti. Nekoliko muzeja, crkvi (u jednoj od njih se nalazi ikona koju je naslikao El Greco) uz pećinu u kojoj je Odisej po povratku iz Trojanskog rata sakrio blago, upotpunjuju sadržaj naših regata, a lokalni restorani i taverne, dodaće neophodni ukus i miris.

Kalamos – malo ostrvo blizu kopna, na kome dominira brdo (750m) , sa manje od 500 stanovnika. Istoimeno mesto i luka je prava oaza mira. Omiljeno luka čarteraša koji u letnjoj sezoni traže mirna i tiha mesta.

Meganisi – netaknuta priroda, kombinacija zelenila i smaragdnog mora. Na ostrvu su tri mala sela. Predivne uvale, neke su fjordovskog tipa, a često je jedini prilaz samo sa mora. Mesta su sačuvala nekadašnji izgled, čine ih mešavina kamenih kućica i malih taverni uz dosta različitog rastinja prijatnih mirisa.