X ULTIMA CUP 2019 Lefkada

Ultima Cup jedrenje

Od 27. Aprila do 4. Maja 2019.

Počelo je prijavljivanje za jubilarni deseti Ultima Cup sa Lefkade. Možete se prijaviti pojedinačno ili u grupi. Bilo da jedrilicom upravljate sami sa svojom ekipom ili ste član neke od posada – zabava je zagarantovana.

Čeka vas 7 dana zanimljivog jedrenja, ali i opuštanja u predivnim uvalama, obilasci ostrva i živopisnih mesta, druženje uz grčke specijalitete i puno neponovljivih doživljaja.

Plan plovidbe

Ukrcavamo se u subotu 27.4. u podne i iste večeri isplovljavamo za Kalamos. Sidrimo se na rivi. Sledi odmor i večera kod Džordža. Sledećeg jutra 28.4. isplovljavamo na prvu takmičarsku etapu ka Kioniju na Itaki i večera u Mills-u. Drugi dan 29.4. plovimo od Kionija oko Astakosa do Vatija na Itaki. Večera kod Georgisa. Treći dan plovimo ka Samiju na Kefaloniji, večera kod familije (Il familia). Prvomajski uranak kako i dolikuje dočekujemo “neradno” u slobodnoj plovidbi ka Fiskardu, najpopularnijem mestu na Kefaloniji. Poslednja etapa, iz Fiskarda povratak ka Lefkadi uz noćenje i završnu večeru kod Kostasa na Sivoti. Poslednji dan jedrenje je vraćanje u marinu do 17h. Noćimo na Lefkadi uz slobodne aktivnosti i obilazak. Iskrcavanje u subotu uutru do 09h.

Samo takmičenje je primereno uslovima i mogučnostima posada, ništa komplikovano i zahtevno, ali izuzetno zanimljivo. Pravila su specifična tako da svi mogu da učestvuju ravnopravno. Zajedničke večere su takođe slobodne, svako naručuje što želi i plaća (ala carte).

Namirnice za brod, hranu i piće, možete kupiti na Lefkadi i ukrcati na brod, nešto možete poneti i od kuće, a sve što zaboravite ili ne kupite, možete kupiti na svim mestima gde pristajemo jer svuda ima prodavnica i dobro su snabdevene.

Cena

Da bi udovoljili svim učesnicima predvideli smo različite cenovne kategorije. U zavisnosti od godišta broda za pojedinačne prijave cena po osobi iznosi od 330 do 400EUR + 20EUR za kotizaciju.

Ukoliko se prijavljujete kao kompletna posada sa skiperom, možete birati brodove sa 3 ili 4 kabine (a po potrebi i više). U tom slučaju cena se odnosi na kompletan brod i iznosi od 1200EUR pa na više u zavisnosti od veličine broda (plus čiščenje i gorivo). Pored toga plaća se kotizacija u iznosu od 20EUR po osobi.

Šta je Ultima Cup?

Ultima Cup je kombinacija jedriličarske regate, navigacijskog snalaženja, uživanju na moru i otkrivanju novih destinacija, druženju i zabavi uz lokalne gastronomske specijalitete. Idealan način da se oni koji nisu ranije jedrili upoznaju sa čarima jedrenja, a iskusni jedriličari oprobaju u interesantnom takmičenju.

U središtu zabave je ragata. Zadatak posada je da dođu u cilj svake etape u tačno određeno vreme, a da pri tom maksimalno koriste jedra, a što manje motor. Kašnjenje, odnosno prerano uplovljavanje, kao i korišćenje motora donosi negativne bodove, tako da je na svakoj posadi da odabere najpovoljniju rutu, kao i da odredi pravu brzinu plovidbe.

jedrenje-posada-regata

Pozovite nas još danas na +381 63 326540 ili pošaljite email na office@ultimanautica.rs , vrlo rado ćemo vam odgovoriti na sva pitanja koja će vam pomoći da donesete odluku i pridružite nam se u ovoj jedinstvenoj avanturi koju ćete pamtiti.