JEDRENJE SA SKIPEROM

 

Nemate jedriličarskog iskustva, još uvek niste spremni da samostalno zaplovite ili prosto želite da uživate, u tom slučaju neophodno je angažovanje skipera. Pored upravljanja brodom, skiper će vam predložiti mesta i uvale, najbolje plaže, restorane i mesta za izlazak. U dogovoru sa vama i u odnosu na vremensku prognozu, sezonsku gužvu isl., odrediće itinerer i plan plovidbe.

Možete se odlučiti za lokalnog skipera ili za nekog od naših skipera sa kojima Ultima Nautica sarađuje.

Skiper se angažuje na 7 dana. Dnevnica skipera je od 120 do 150eur, u zavisnosti od regiona. Nešto povoljniji su naši skiperi i cena zavisi od nekoliko faktora, tako da je moguć svaki dogovor. Prednost lokalnih skipera je što dobro poznaju akvatorijum, lokalne prilike i običaje što može da ima svojih prednosti. U svakom slučaju imate izbor.

Obavezni ste da skiperu obezbedite hranu i piće. Uobičajeno je da se skiper hrani sa vama, a u slučaju da idete u restorane potrebno je da obezbedite hranu za brod kako bi skiper mogao da spremi svoj obrok.

Za one koji žele nešto i da nauče, svaki skiper će vas vrlo rado uputiti u osnove jedrenja i upravljanja jedrilicom. Mnogi su naučili da jedre već posle nekoliko nedelja plovidbe sa skiperom.

Najracionalnije je da ukoliko se odlučite za angažovanje skipera odaberete veći brod i okupite veće društvo, u tom slučaju se trošak skipera deli na više osoba. U ponudi imamo brodove sa 4 - 5 dvokrevetnih kabina koji imaju jednu izdvojenu kabinu za skipera. Kada se radi o manjem društvu racionalnije je uzeti manji brod, ali u tom slučaju skiper spava u dnevnom boravku.

Na slici desno je plan broda sa 5 dvokrevetnih kabina i 3 kupatila i skiperskom kabinom u pramcu. Pogodan za dve porodice sa decom ili veće društvo. Za manje osoba preporučujemo jedrilicu sa 3 kabine, 2 kupatila i širom krmom: pogledajte ovde.

Za sve informacije molimo da nas pozovete i mi ćemo vam predložiti najbolju opciju za vas.