Nazad
NOVOSTI

   

10.septembar 2010.

First 30  

Beneteau FIRST 30 još jedan novitet

u Cannes-u je premijerno predstavljen i novi First 30, zapravo nova jedriličarska "igračka" puna novih rješenja na palubi; brža, efikasnija, luksuznija. Drugim rečima, pravi mali porodični jedriličarski brod koje će zasigurno biti ozbiljno prihvaćen u svetu iskusnih jedriličara i ljubitelja istinskih manjih porodičnih krstaša regatijera.


   

30.avgust 2010.

Beneteau Sense 50  

Beneteau izbacuje za ovu godinu posebno iznenadenje; novi Range pod imenom Sense.

Promocija prvog u nizu od tri nova Sense modela, Sense 50 krece vec sa ranim jesenjim sajmovima u La Rochellu i Cannesu, novi Sense 42 ide pred novu godinu sa premjerom na sajam u Parizu, pocetkom decembra.


Sense 50  

Sense, kao novi koncept jedrilica povezati zadovoljstvo jedrenja sa potpuno revolucionarnim dizajnom unutrašnjosti.

Zahvaljujući vanjskom dizajnu koji je veoma blizak konceptu Open jedrilica kakve se koriste u dužim okeanskim plovidbama i takmičenjima dobija se ogroman unutrašnji volumen broda koji pruža potpuno revolucionaran raspored unutrašnjosti. Na spomenuto se nadograđuje filozofija modernog dizajna i povezanosti života u kokpitu i salonu kao u jednom prostoru.

   

20.jul 2009.

  Beneteau predstavio novitete za narednu sezonu

Svi pričaju o velikoj ekonomskoj krizi, svet potresaju informacije o zatvaranju giganata  industrije, doskorašnji milijarderi postaju milioneri gubeći svakodnevno stotine hiljada i miliona evra, dolara, funti, dinara. Izgleda da još uvek važi ono staro pravilo da ..”najjači samo ostaju” mi bi smo dodali opstaju ali i idu napred. Sigurnost i stabilnost se danas, više nego ikad meri opstankom i nastavkom rada i proizvodnje. Zato ne iznenađuje da je Beneteau i ove godine pripremio nove modele i redizajnirao i unapredio neke stare.

 

Najveće iznenađenje nam priređuje u vidu Beneteau Oceanis 58, sigurne, mođne i udobne jedrilice. Lako upravljiv, prepoznatljivog stila i dizajna, impozantan u svojoj veličini. Dužinom od 18,24 m i  tezinom od 21,7 t, svakako prednjači u Beneteau floti i ne zovu je uzalud “jedrilica za veliko more”. Svoju premjeru će imati na sajmu nautike u Cannes-u koji se održava od 09.-14.09.
Sad vec čuveni  Beneteau Oceanis 50, prikazan 2005.god., pored novih rešenje, posebno u kokpitu, dobio je i svoju Family verziju sa čak 6 mogućih kombinacija unutrašnjeg rasporeda, što čini najširu ponudu na tržištu u ovoj kategoriji. Moderan, elegantan i izuzetno udoban, ali na to smo od Beneteau-a već navikli.

 

“Mali” Beneteau First 35 je dizajniran da šarmira i da bude prvi-first. Svojom elegancijom i udobnošću ovaj novi model pruža kompletno  uživanje u  vrhunskom jedrenju, što je prepoznatljiv stil First linije. Dva velika imena u nautičkom dizajnu Farr Yacht Design i Nauta Design su i ovaj put pogodili ukus i želje vernih poklonika First serije.

Svi novi modeli će imati svoju premjeru u Cannes-u  pa nam ostaje da sačekamo septembar i pogledamo ko je spreman da konkuriše ovakvom izboru, lepoti i kvalitetu.

   

10.jul 2009.

  Za članove Diners Club-a pogodnost plaćanja na 6 rata

Pored nižih cena u sezoni 2009, atraktivnih Last minute ponuda, uveli smo i mogućnost plaćanja na 6 rata za korisnike Diner Club kartice.

Uskoro ćemo uvesti i ostale platne kartice kako bi što više naših korisnika imalo ovu pogodnost.

   

30.januar 2009.

Boot Dusseldorf   Nova nagrada za BENETEAU - Oceanis 31 Evropska jedrilica godine

Dizeldorfski sajam nautike je i ove godine opravdao titulu najvećeg u Evropi koju uspešno nosi. Pod  parolom “still in ship shape despite stormy seas” organizatori su se potrudili da olujno more svetske krize ne  utiče previše na  glamur i veličanstvenost ove priredbe. U 17 sajamskih hala se smestio veliki broj izlagača iz 54 zemlje sveta.  Čak 40%( ili oko 670) inostranih kompanija iz Norveske, Italije, Francuske, Austrije, Spanije i Engleske govore o renomeu ove manifestacije.

Boot Dusseldorf 2009  

Ne može a da se ne primeti da je u odnosu na prethodne godine smanjeno interesovanje za izlagački prostor, ili bolje reći zakupci su uzimali manji broj kvadrata po štandu nego prethodnih godina, razumljivo kad se zna da svi prvo umanjuju  budžet za marketing.  U odnosu na prošlu godinu, koja je beležila  rekordne rezultate,  (preko 1700 izlagača) ove godine je smanjenje nesto vise od 6%.
Generalno gledajuci , proizvodi direktno vezani za plovidbu, znači sportsko i porodično jedrenje, motorne brodove i jahte , su zauzeli veci deo prostora u osam izlagačkih hala, od kojih je svakako najposećenija bila No.6 sa oko 60 mega jahti.

Boot Dusseldorf 2009   Primetno je bilo da su kategoriji srednje klase plovila , izlagači značajno redukovali svoje prezentacije. Ima se utisak da su se izlagači odlučivali za ovakvu koncepciju značajno štedeći na troškovima prostora, prevoza i održavanja. I pored toga domaćini nisu dozvolili da kriza koja potresa svet potrese i njihove hale.Po rečima Jurgen Trachta, direktora Federal Assocation of the  Watersports Industry, u toku protekle godine      ova grana industrije je ostvarila obrt od  oko 1.84 biliona eura prošle godine , samo Nemačka je ostvarila obrt od oko 332 mil. Naravno da se očekuje izvestan pad u ovoj godini ali stručnjaci  se slažu da neće biti  veći od 2%. Zvuči optimistički i nadamo se da će se obistiniti.
Yacht of the year 2009  

Sajamski žiri je i ove godine bio sastavljen od novinara prestiznih evropskih časopisa i revija iz ove oblasti: Bednyt iz Danske, Voile magazine iz Francuske, Batnytt iz Svedske, Fare Vela iz Italije, Seilas iz Norveske, Swissboat Yachting iz Svajcarske, Waterkampioen Holandija, Yacht in Germany Yachting World Engleska, Yacht Revue Austrija i Yale iz Spanije. 

Oni su glasali u pet kategorija, i manje vise rezultati su bili ocekivani. 

Oceanis 34  

U kategoriji  Cruiser nagradu je odneo Beneteau Oceanis 31, a u kategoriji Performance Cruiser Beneteau-ov First 45 je za malo izgubio nagradu i ako je bio visoko kotiran medju prvih pet nominovanih.

Ovom nagradom i visokom nominacijom Beneteau je potvrdio da mu je mesto u svetskom vrhu proizvodjača jedrilica, nastavljajući niz uspeha  i prošlogodisnji izbor Oceanisa 37 kao Yacht of the Year 2008.

   

15.okt 2008.

Genova Boat Show  

Genova Boat Show, 4. - 12.10.2008.

Na obali Liguriskog  mora u istoimenoj italijanskoj regiji , smestila se Genova (Djenova) druga po veličini sredozemna luka (posle francuskog grada Marseja). Ovaj velegrad duge i ponosne istorije je 2004.god. nosio titulu Evropskog grada kulture, deo njegovog istorijskog jezgra je uvršten na UNESK-ov popis. Mada, moramo priznati da u proteklih nekoliko decenija (da budemo precizniji punih 48 godina) ovaj grad predstavlja nezaobilaznu stanicu za sve ljubitelje nautike.

Genova Boat Show  

Verovatno da ne postoji ni jedan  obrazovaniji i obavešteniji gradjanin kulturnog dela sveta koji nije upoznat sa činjenicom da se u ovom gradu iz godine u godinu održava jedan od najprestižnijih sajmova nautike u svetu.
Ove godine su oboreni svi rekordi u posećenosti, naime broj od 315.000 posetilaca mora kod svakog da izazove strahopoštovanje.  Ove godine je čitav grad predstavljao sajamski izložbeni prostor I period od 04.-12.10. je grad živeo za sajam i sa sajmom. U jezgru stare luke je otvoren ‘Water Stadium’ i organizovan program koji je trebalo da privuče i zabavi decu i mladju populaciju.

Genova   Gala Night je priredjena u čuvenoj Palazzo Ducale, priredbu je otvorio ministar ekonomije Mr.Claudio Scajola, otvaranju su prisustvovali i gradonačelnica Genove Marta Vincenzi, predstavnici  Premjera Italije, predstavnici Ministarstva Odbrane i da ne nabrajamo dalje. Sve ovo pokazuje koliki značaj se pridaje ovoj manifestaciji. Na stotine premjera novih modela vrhunskih proizvodjaca plovila iz čitavog sveta doprineo je ekskluzivitetu ove priredbe. Moglo se videti sve što je novo u svetu moderne brodogradnje, koja su najnovija dostignuća i tehnička rešenja, ali i pravac u kome dizajneri razmišljaju . Naravno za svakog je bilo po nešto .
Genova Boat Show   Za one koji prioritet daju brzini i veličini bila je zaista široka ponuda, čak 25.5% izloženih brodova je spadalo u ovu kategoriju. Poznato je da su ljubitelji mora, ili bolje reći plovila, poznati kao ljudi istančanog ukusa i sa nešto (do vrlo) dubljim džepom od ostalih, tako da ne iznenadjuje podatak statističara da je čak 42% izlagača bilo iz redova onih koji su nudili propratne asortimane i opremu. Ono što iznenadjuje je činjenica da su organizatori za ovu godinu napravili  raspored izlagačima kojim nisu mogli da budu zadovoljni jedriličari. Naime deo sajamskog prostora predvidjen za  ove izlagače nije bio na udarnom mestu, čak možemo reći da je bio udaljen od centra dešavanja.
Genova Boat Show   Uslovno rečeno zapostavljeni jedriličari su svoje nezadovoljstvo izrazili  više nego skromnim prisustvom, u procentima izraženo samo 5,5%. No tako mali odziv nije umanjio interesovanje publike, a imalo je i šta da se vidi.
Jedan od bisera ovogodišnjeg sajma stigao je iz Francuskog brodogradilišta Beneteau, jedrilica iz serije Oceanis, oznake 54. Novi Oceanis je već bio najavljen, a svetska premjera iz Pariza je napunila stranice svih relevantnih nautičkih magazina širom sveta. Prikazani su i noviteti koji su svoje premjere već imali na prethodnim sajmovima i to  Oceanis 46 Family sa 4 kabine, Oceanis 34 i First 40.
Genova Boat Show   Za sve ove jedrilice možemo vam organizovati promotivno jedrenje i pružiti mogućnost najpovoljnije kupovine  po ceni ne opterećenoj dilerskom provizijom.
Rezimirajući ovogodišnji sajam nautike u Djenovi, slobodno možemo da kažemo da svetska ekonomska kriza koja potresa svet nije imala posebnog uticaja na kupce ali ni proizvodjače plovila. Interesovanje ljubitelja i potencijalnih kupaca je nesmanjeno, što pokazuje da ova industrija opstaje i napreduje bez obzira na svetska ekonomska kretanja. Nadamo se da će organizatori idućeg sajma bit naklonjeniji ljubiteljima jedriličarstva i obezbediti  malo više i nešto bolje lociranog prostora nego ove godine.
   

10.okt 2008.

Regatni charter  

Mrduja 2008 , Beneteau Rally 2008 - Regatni turizam

Od ove godine  Ultima Nautca vas vodi i na  regatte  na Jadranu. Za početak smo i sami učestvovali  sa dve ekipe  na najstarijoj i najmasovnijoj regati na Jadranu - Mrduja , koja se tradicionalno održava u oktobru i to od 1927.god. Ove godine se prijavilo  rekordnih 400 jedrilica, a o konkurenciji govori podatak da je oboren rekord postavljen 1973.god.

Dan nakon Mrduje je  startovao  Beneteau Yacht Rally 2008.

  Organizator je rally zamislio kao kombinaciju jedriličarske regate, navigacijskog takmičenja ali i druženje  uz uživanje u lokalnim specijalitetima i domaćim vinima. Obe ekipe Ultima Nautica-e su plovile na charter brodovima, a medju učesnicima je bilo i onih sa vlasničkim jedrilicama, ukupno njih  19  sa 95 članova posade.  Australijska, Norveška, Belgijska, Holandska, Hrvatska, Srpska …posada su se takmičile i družile od 04.-08.10., imali smo priliku da testiramo Beneteau First 45, uživamo u jutarnjoj kafi u nekom od Starigradskih kafića po idealnom vremenu, probamo Višku pogaču i liker od rogača…
   

 

 

Beneteau - NOVI MODELI ZA 2009. godinu

I ove godine brodogradilište Beneteau nas je počastilo novim i atraktivnim modelima, dobro već poznatih Oceanis i First linija.
U liniji Oceanis kao najveća lepotica predstavljena je nova jedrilica Oceanis 54 sa već dobro prepoznatljivim Oceanis dizajnom koji  potpisuje studio Berret – Racocupeau, a interijer Nauta Design. Ovaj model je dostupan u verziji sa 3 ili 4 kabine i dodatnom opcijom skiperske kabine. Od Oceanis linije  predstavljen je i novi model Oceanis 34 , a kao zamena prethodnog Oceanis Clippera 343. Dizajn Oceanis-a 34, kao i u slučaju novog Oceanis 37, potpisuje tradicionalni Beneteau dizajner Finot u saradnji sa Nauta Design.Ovaj model dostupan je u verziji sa 2 ili 3 kabine.

 

Najtrofejniji  racer – cruiser u klasi 40 stopa, ujedno i najdugovečniji u First liniji bio je naravno model First 40.7. Od nove sezone ovaj model je dobio  zamenu u novom First-u 40 koji je takođe projekovao Bruce Farr.
Prepoznatljivom linijom i dizajnom sada već dobro poznatih First 50 i 45 , FIRST 40 nastavlja tradiciju i kvalitet FIRST karakteristika i stvara krug zaljubljenika u jedrenje i komfor.
Kao ostale novosti predstavljamo vest da su modeli Oceanis 46 i Oceanis 43 osim u verziji 3 kabine od sada dostupni i u verziji od 4 kabine u tzv. „Family version“.
Spomenute modele moguće je videti na sledećim nautičkim sajmovima :

  • Cannes Boat Show  09. – 14. 09.  OCEANIS 34 , OCEANIS 54
  • La Rochelle Boat Show 10. – 15. 09.  FIRST 40, OCEANIS 34
  • Southampton Boat Show 12–21.09.OCEANIS 54,OCEANIS34,FIRST 40
  • Genoa Boat Show  04. – 12.10.  OCEANIS 54, OCEANIS 34 , FIRST 40
  • Barcelona Boat Show  09. – 16.11. OCEANIS 54,OCEANIS 34,FIRST 40
  • Paris Boat Show   05. – 14.12.   OCEANSI 54, OCEANIS 34, FIRST 40
  • London Boat Show  -  Jan 2009  - OCEANIS 34, FIRST 40
  • Dusseldorf Boat Show Jan 2009 -OCEANIS 54,OCEANIS 34,FIRST 40