FLOTILLA SAILING - Jedrenje u grupi

 

Bolje od jedrenja je samo jedrenje u dobrom društvu, to znaju svi učesnici Ultima Cup-a i Beneteau Rally-a.


Jedrenje u grupi ima svojih prednosti, pored većeg društva koje uvek znači i dosta zabave i druženja, neiskusni skiperi imaju mogućnost asistencije i pomoći kod manevara u kojima nisu najsigurniji. Prilikom uplovljavanja, sidrenja... uvek je neko tu od iskusnijih da pomogne i ako treba zameni skipera na kormilu. Zajednički se planiraju rute, razmenjuju informacije, prati prognoza... u svakom slučaju niko nije prepušten sam sebi.

Jedrenje u grupi je još zabavnije kada se organizuje i takmičenje. U saradnji sa našim partnerima iz Hrvatske i Grčke, mi organizujemo na početku i na kraju sezone naše tradicionalne regate: Beneteau Rally u organizaciji našeg partnera Ultra sailing iz Splita i Ultima Cup koji se nekad vozi u Hrvatskoj a nekad u Grčkoj.

Beneteau Rally je kombinacija jedriličarske regate, navigacijskog snalaženja, uživanju na moru, druženju i zabavi uz lokalne gastronomske specijalitete. Idealan način da se oni koji nisu ranije jedrili upoznaju sa čarima jedrenja, a iskusni jedriličari oprobaju u interesantnom takmičenju.

Za razliku od ragate Rally je kombinacija plovidbe na jedra i motorom. Zadatak posada je da dođu u cilj svake etape u tačno određeno vreme, a da pri tom maksimalno koriste jedra, a što manje motor. Kašnjenje, odnosno prerano uplovljavanje, kao i korišćenje motora donosi negativne bodove, tako da je na svakoj posadi da odabere najpovoljniju rutu, kao i da odredi pravu brzinu plovidbe.

Ovogodišnji Beneteau Rally planiramo za početak oktobra, prijavljivanje i detaljne informacije možete potražiti na ovom mestu krajem avgusta.

Ultima Cup se organizuje u različitim akvatorijumima u Hrvatskoj, Grčkoj, Sloveniji, Italiji... Cilj je da se učesnici upoznaju različite jedriličarske regione što je jako bitno za planiranje ruta kada budu samostalno plovili. Ultima Cup se nekad vozi po pravilima Beneteau Rally-a a nekad po klasičnim regatnim pravilima primerenih datim uslovima.

Prošlogodišnji osmi Ultima Cup vožen je u akvatorijumu oko Atine i Saronskom zalivu, a za ovu godinu u planu je povratak na Jonsko more. Detaljnije na Ultima Cup Lefkada 2017.

Reportaže sa ranijih Ultima Cup-ova možete videti na našem sajtu a mogli ste da pratitie i na TV Studio B (Ultima Live). Neke delove iz serijala pogledajte na You Tube.

Flotilla Sailing - jedrenje u grupi, organizujemo i za manji broj brodova, a na office@ultimanautica.rs se možete prijaviti za ponuđene termine koje ćemo objaviti uskoro.

Prijavljivanje - možete se prijaviti pojedinačno, u paru ili grupno. S obzirom da su na brodovima kabine sa jednim krevetom za dve osobe preporučujemo da se prijavite u paru. Pojedinačnih mesta ima ali manje i to su kabine sa krevetima na sprat.