REGATNO JEDRENJE

 

IZAŠLE su CENE i raspored REGATA ZA SEZONU 2013!

Savladali ste osnove jedrenja i želite da se okušate na regatnom polju.

barcolana

Samo u ponudi Ultima Nautica - regatno jedrenje. Namenjeno je jedriličarima koji žele da unaprede svoje znanje i oprobaju se u takmičenju, ali i za one koji do sada nisu jedrili ali su spremni na nove izazove.

Uključuje intezivnu školu jedrenja, koja podrazumeva trening pred regatu i učešća na regati, uz nezaobilaznu feštu, a sve zajedno čini nezaboravan doživljaj.

Priključite se Ultima Sailing Team-u.

Svima vam koji ste bar jednom jedrili poznat je osećaj koji se javlja kada pored vas prođe druga jedrilica, koliko god da ste opušteni i uživate uz omiljeno piće, u vama se probudi takmičarski duh i želja da ih prestignete. Takođe, prizor na moru na kome se sve beli od jedara, nikoga neće ostaviti ravnodušnim što jedrenju u grupi daje posebnu draž i naravno, trenutak kada u grupi jedrilica, grabite najbolju poziciju za start, a oko vas sve vri... shvatićete da se malo šta može porediti sa regatnim jedrenjem.

Regatno jedrenje je kolektivni sport koji za postizanje rezultata traži dobro obučenu i uigranu posadu, ali kao i u malom fudbalu, tako i na regati možete učestvovati iako niste vrhunski dribler. Svako ima svoju poziciju u timu, tako da i za one koji nikada nisu jedrili, ima dovoljno zadataka koje mogu da ispune i budu od koristi na brodu. Više nego u bilo kom drugom sportu, ovde važi sintagma važno je učestvovati, jer pored drugih jedrilica, vi se suočavate sa prirodom i samim sobom, tako da sam prolazak kroz cilj doživljavate kao sopstvenu pobedu.

FirstU našem programu regatnog jedrenja nalaze se sve važnije Jadranske regate (Hofbaur Cup, Marinada, Fiumanka, Barcolana, Berneti Cup...), a da bi bili konkuretni obezbedili smo vam jedrilicu koje svojim regatnim sposobnostima može da se meri sa vrhunskim monotipskim regatijerima, a što se tiče konfora poseduju sve neophodne elemente za ugodan boravak.

Pored osnovne, jedan regatijer rmora da poseduje i dodatnu opremu za različite tipove regata. Vrsta i broj jedara je komperativna prednost, ali i obučenost posade za rad sa njima. Neki od vas će imati prilike da prvi put podignu spinaker, genaker, promene genovu u toku jedrenja...

Većini jedriličara amatera najzanimljivije su regate koje se voze određenom rutom (Mrduja, Barcolana...). Učestvuje veći broj brodova, u različitim klasama, mogu da traju duže, a na pojedinim etapama ima dovoljno trenutaka i za opuštanje.

Mi jedrimo na Beneteau First 44.7 (na slikama desno) koji ima sve osobine regatijera, ali konforom koji pruža ne zaostaje za luksuznim krstašima.

Dužine 13,68m, sa 3 dvokrevetne kabine i 2 kupatila, 8 ležaja, sa grejanjem, TV i DVD... dovoljno prostora za sve članove posade i sve što je neophodno da jedrenje u svim uslovima bude lagodno. Kompletno opremljena kuhinja zadovoljiće i najzahtevnije kulinare među vama, što će doprineti dobrom raspoloženju u časovima predaha i na dužim rutama.

Bez obzira što će svi učesnici regata reći da rezultat nije na prvom mestu i da je je važno učestvovati, kada trka krene, proradi adrenalin i nekad se slože kockice i desi se nemoguće, kao što se desilo našoj posadi na Barcolani 2011, od 1797 prijavljenih jedrilica mi smo osvojili 78 mesto !!!

Da zaključimo, da bi učestvovali na nekoj od regata ne morate se truditi da sami okupite posadu, dovoljno je da imate želju i da nam se javite, a mi ćemo se portruditi da vam organizujemo nezaboravan doživljaj, zato ne oklevajte i prihvatite izazov!

Raspored regata za sezonu 2013.

Cena ovakvih aranžmana uključuje :

  • najam broda, skipera koji je ujedno i instruktor, kurs regatnog jedrenja, smeštaj (na brodu), čišćenje broda.

Cena ovakvih aranžmana NE uključuje :

  • puta do marine, hrane i pića, startnina za regatu, gorivo, vezovi u marinama.

Pridružite se Ultima Nautica Sailing Team - u na Facebook Group