Prodaja brodova - uvod

Charter management

 

Ultima Nautica u saradnji sa svojim partnerom Ultra Sailing d.o.o. iz Hrvatske, nudi vam mogućnost da kupite nov brod koristeći pogodnosti ovog programa. Neka vaš brod otplaćuje sam sebe.

Postavićemo vam nekoliko pitanja:

- Da li ste obezbedili vez za vaš novi Beneteau o kojem maštate već dugo vremena i koji ste najzad odlučili da kupite ?
- Imate li vremena i tehničkog znanja za održavanje vašeg novog broda ?
- Imate li vremena i volje za dugotrajne pripreme pre i posle svakog isplovljenja ?
- Na kraju krajeva, veoma pošteno, koliko dana godišnje sigurno možete provesti na vašem budućem brodu ?

Teška pitanja, na žalost  vrlo često i jednostavni odgovori .
Da vam pomognemo i odgovorimo vrlo kratko i umesto vas, 30-40 dana na brodu godišnje je vreme da bi investicija u vlastiti brod imala smisla, ukoliko ne možete sebi da priuštite toliko slobodnog vremena, mi imamo odgovor za vas:

Charter menagement, najednostavnije, znači: naša briga o vašem brodu, iznajmljivanje i održavanja vašeg broda koji na kraju ciklusa od 6 godina postaje vaš.

Da objasnimo još jednostavnije, posao obavljamo po dva principa - dve varijante, ali idemo redom:

- Prva varijanta za klijente koji poseduju brod ili su sami obezbedili finansiranje za kupovinu broda (leasing ili kredit), u kratkim crtama izgleda ovako:
Bruto zarada od najma se deli po principu 65%-35% u korist vlasnika broda (nosioca finansiranja), i Ultra Sailing d.o.o. Sa naših 35% mi plaćamo agencijske provizije za booking,  troškove marketinga i kompletan rad na plovilu u sezoni najma .
Od Vaših 65% vi plaćate  sve troškove plovila koji ne uključuju naš rad i koji nisu pokriveni osiguranjem najma, od najvećih troškova važno je napomenuti godišnji vez, godišnje osiguranje plovila, potrošni materijal, anuitete prema banci i sl .
Drugim rečima mi smo plaćeni za naš rad, a ostatak ide brodu, troškovi finansiranja (kredit ili leasing po vlastitom izboru) su na trošak klijenta koji organizuje u sopstvenom aranžmanu.
Kompletan ulaz se računa nakon popusta koji prodaja daje isključivo po pravilima cenovnika i u njega je uračunat i iznos PDV-a .     

- Druga varijanta – naše finansiranje i briga; uobičajena za velike međunarodne čarter operatore i klijente izvan Hrvatske. Klijent uplaćuje 50% vrednosti broda i od banke koja finansira brod dobije garanciju za preuzimanje duga ako kompanija upadne u financijske probleme  .
Važniji deo, nakon 6 godina brod postaje isključivo vlasništvo klijenta i izlazi iz programa čarter menagementa. Vlasnik plovila nema u međuvremenu nikakvih obaveza ni troškova .
Jedina obaveza za vlasnika plovila je da potvrdi datume korištenja plovila i to dve nedelje u terminu A ili B i dve nedelje van čarter sezone .
 
KORIŠĆENJE PLOVILA – VLASNIČKA NEDELJA
U prvoj varijanti: jedna nedelja tokom A ili B sezone, i dve nedelje van sezone (01.10.-01.05.) ali uz prethodnu rezervaciju. Preporučujemo korišćenje slobodnih nedelja radi što bolje popunjenosti.
U drugoj varijanti dve nedelje u terminu A ili B , i dve nedelje van sezone (01.10.-01.05.) 

KRAJ CHARTER MANAGEMANT PROGRAMA
Ako po isteku programa želite prodati plovilo ili ga zameniti novim, posao što brže prodaje po što boljoj ceni obaviće u vaše ime naša služba prodaje.

Preporučujemo vam najnovije modele iz Oceanis serije za koje smo pripremili posebne pogodnosti.

Oceanis 54

Oceanis 54Do nedavno najveći Oceanis linije sa svojih 16,7m. Prikazan u Kanu 2009. godine i odmah je izazvao interesovanje kupaca. Od broda ove veličine logično je očekivati dovoljno prostora, međutim ono što izdvaja i ovaj kao i ostale Beneteau brodove, je inovativnost i dizajn, tako da će i Oceanis 54 dugo godina biti aktuelan kako po pitanju svojih maritimnih sposonosti, opreme... tako i dizajna.

Dizajn ovog broda uradio je Jean Beret, koji već 35 godina dizajnira brodove Beneteau, a Oceanis 54 predstavlja krunu njegove uspešne karijere. Ovaj brod krasi i određena doza luksuza, kome su doprineli autori enterijera Nauta Design, poznati po enterijerma super jahti, međutim, cena ovog broda je i dalje prilično konkurentna (osnovna cena je 255 900 evra).

Oceanis 46 family

Oceanis 46Predstavljen 2008 godine, sada je dopunjen sa Family verzijom, sa 4 kabine i dva kupatila, što omogućava smeštaj porodice sa više članova ili većeg društva. Broj ležajeva u kabinama (8) čini ga pogodnim i za čarter.

Ono po čemu je nova Oceanis linija izuzetna je dizajn. Za trup i palubu zaslužan je Berret Racoupeau design office, a enterijer potpisuje Nauta Design.
Pored izgleda, ovaj brod krase i odlične maritimne (plovne) sposobnosti što opravdava i ime Oceanis, tako da gde god da zaplovite ovaj brod će vam omogućiti da se osećaćete sigurno i uživate na okeanima i morima širom sveta.
Cena osnovne verzije iznosi 174 900 evra.