ULTIMA CUP LEFKADA 2017

 

4 dana istinskog zadovoljstva, jedrenje za prvomajske praznike od 29.4. - 3.5.2017.

PRIJAVITE SE JOŠ DANAS na office@ultimanautica.rs ili na Tel. 011 34 77 960

Bolje od jedrenja je samo jedrenje u dobrom društvu, a to znaju svi učesnici naših regata.

4 dana jedrenja za prvomajske praznike. Cena od 250 eur.

Posle Jadranskog, Jonskog i Egejskog mora, vraćamo se na Lefkadu…. Oplovićemo ostrva Kefaloniju, Itaku, Kalamos i Meganisio. Pred nama je IX Ultima Cup !

Plovi se u grupi od nekoliko brodova, a prioritet je uživanje u moru uz opušteno jedrenje u dobrom društvu. Pravi izbor za one koji su prvi put na jedrilici, kao i za entuzijaste koji žele da usavrše svoje znanje i steknu sigurnost. Otkrićemo nove destinacija, utvrditi već poznate, proveriti sidrišta i skrovite uvale…

Idealan način da se oni koji nisu ranije jedrili upoznaju sa čarima jedrenja, a iskusni jedriličari oprobaju u interesantnom takmičenju.

I ovog puta kombinovaćemo slobodno jedrenje sa takmičarskim etapama. U zavisnosti od vremenskih uslova, raspoloženja posada odredićemo etape koje će se bodovati.

Temperatura mora i vazduha su ujednačene, 20 – 22C što će odgovarati onima kojima ne prijaju avgustovske vrućine i vetrovi. Ovaj period je idealan za obilaske i upoznavanje sa nekim od najzanimljivijih mesta u Grčkoj.

Jedrenje LefkadaPrijavljivanje je pojedinačno ili u grupi. Za one koji ne mogu da okupe sami posadu, treba samo da nam se jave, za njih smo obezbedili nekoliko brodova sa skiperima.

Cena po osobi je od 250 eur.Ova cena se odnosi na 8 osoba. U ovu cenu ulazi najam broda sa skiperom, marine, gorivo i završno čiščenje.

Ukoliko imate kompletnu posadu sa skiperom pošaljite upit sa brojem članova posade na office@ultimanautica.rs i mi ćemo vam poslati ponudu.

Do Lefkade (iz Beograda), ima  970km. Najpraktičnije je da se posade podele po kolima, ali u zavisnosti od broja i želja učesnika, možemo organizovati i autobuski prevoz. Ukrcavanje na brodove je u subotu do 14h, tako da je potrebno krenuti iz Beograda u ranim jutarnjim časovima, mada ko može da krene dan ranije i napravi pauzu na Meteorima neće pogrešiti.

Povratak u Lefkadu je 2.maja u popodnevnim časovima. Ko žuri može da krene odmah za Beograd, a ostali mogu da prespavaju na brodovima. Napuštanje brodova je 3.maja do 9h.

Planirana mesta i rute:
Fiskardo – dragulj na kruni Kefalonije. Mesto je pravi otvoreni muzej sa živopisnim Venecijanskim  građevinama koje su srećom ostale neoštećenje posle zemljotresa koji je pogodio ostrvo 1953 godine. Za one koji su ga posetili, to je mesto u koje se uvek rado vraćaju, tako i mi nećemo propustiti priliku da obnovimo sećanja i posetimo odlične restorane i poslastičarnice.

Itaka – posetićemo istoimeni glavni grad . Sigurna luka od davnina, sada mirno turističko mesto pogodno za sidrenje jahti. Nekoliko muzeja, crkvi (u jednoj od njih se nalazi ikona koju je naslikao El Greco) uz pećinu u kojoj je Odisej po povratku iz Trojanskog rata sakrio blago, upotpunjuju sadržaj naših regata, a lokalni restorani i taverne, dodaće neophodni okus i miris.

Kalamos – malo ostrvo blizu kopna, na kome dominira brdo (750m) , sa manje od 500 stanovnika. Istoimeno mesto i luka je prava oaza mira. Omiljeno luka čarteraša koji u letnjoj sezoni traže mirna i tiha mesta.

Meganisi – netaknuta priroda, kombinacija zelenila i smaragdnog mora. Na ostrvu su tri mala sela. Predivne plaže, neke su fjordovskog tipa, a često je jedini prilaz samo sa mora. Mesta su sačuvala nekadašnji izgled, čine ih mešavina kamenih kućica i malih taverni uz dosta različitog rastinja prijatnih mirisa.