Charter Crna gora

Charter - najam brodova Crna Gora

 

Jedrenje na Crnogorskom primorju? Zašto da ne.

Ljubitelj ste crnogorskog primorja, imate tamo prijatelje-rodbinu, želite da letujete gde ste navikli, ali na drugačiji način. Crnogorska obala i plaže u kontekstu jedrenja nude novi doživljaj.

Obiđite poznata mesta, kupajte se na omiljenim plažama, a pritom zaboravite na sve ono što vam je kvarilo odmor, gužve na plažama, najam ležaljki, parking, saobraćaj, galamu... na jedrilici uvek imate i vode i struje.

Boka KotorskaTroškovi jedrenja se ne razlikuju bitno od drugih regija (Hrvatska, Grčka, Turska..) a kada se na kraju sve sabere i podeli iznos je skoro identičan. Crna Gora nema razvijen nautički turizam, a samim tim ni odgovarajuću infrastrukturu, logistiku... cene vezova su uvek veće od pružene usluge, ali... poznata lica, toplo more, njeguški pršut, loza... i sve to u kombinaciji sa jedrenjem čini da se opustite i doživite Montenegro Wild Beauty. A ako vas krstareći bokokotorskim zalivom, ponese pogled na Kotor, Perast, Gospu od Škrpelja... uz malo mašte vratićete se u vreme kada je Bokeljska mornarica pronosila slavu ovog bratstva - zaplovite u nezaboravnu avanturu.

Preporučujemo vam da nas pozovete ili pošaljete upit kako bi formirali najbolju ponudu za vas.

Šta treba znati:

Crnogorsku obalu možete oploviti za 7 dana, ali isto tako možete sve vreme provesti krstareći Bokokotorskim zalivom. Baza u kojoj se ukrcavate na brod nalazi se u Kotoru (Boka Kotorska). Ako dolazite kolima obezbeđen je parking, a najbliži aerodrom je Tivat.

Vetrovi su ujednačeni, dominira Jugo ( iz smera istok-jugoistok do jugo-jugoistok) , Bura ( iz smera sever-severoistok do istok-severoistok), a u letnjim mesecima Maestral ( iz smera jug-jugozapad do zapad-severozapad). Olujni Jugo je česća pojava od olujne Bure, dok su olujni vetrovi sa zapada relativno retki i traju oko 10 dana godišnje.

Sem Bokokotorskog zaliva fjordovskog tipa, odlično zaštićenog od uticaja otvorenog mora, postoje svega četri zaliva (Trašte, Budvanski, Barski i Valdanos), ali su svi otvoreni uticaju vetrova i mora iz drugog i trećeg kvadranta. Prilikom planiranja rute mora se uzeti u obzir mali broj marina, opremljenih i bezbednih privezišta...

Zahvaljujući uslovima koje nautičarima i vlasnicima jahti pruža marina u Tivtu Porto Montenegro, Crna Gora postaje sve zanimljivija nautička destinacija. Marina porto Montenegro je ujedno i naša charter baza, koja je zahvaljujući blizini aerodroma Tivat, lako dostupna gostima koji putuju avionom, i na samo 460km od Beograda za one koji dolaze svojim vozilima ili autobusom.

 

ULTIMA NAUTICA d.o.o., Beograd 11000, Palmotićeva 16a, Tel. (+381 11) 34 77 960, Fax (+381 11) 289 49 34, e-mail: office@ultimanautica.rs